|
Chamstwo, chuligaństwo, złodziejstwo itp. |
| Autor |
Wiadomość |
przyjezdny
Nowicjusz

|
Wysłany: Czw 11 Lut, 2010 Chamstwo, chuligaństwo, złodziejstwo itp.
|
|
|
Mieszkam tu od niedawna i z ubolewaniem muszę stwierdzić, że powszechnym jest bycie chamskim - wszędzie - na ulicach, w sklepie itd. wszyscy sie pchają nie zważając na innych.
Jeszcze gorzej jest na ulicach - zmotoryzowany wcześniej rozjedzie cię nim ustapi ci pierwszeństwa, w godzinach szczytu ciężko przejść przez ulicę piotrkowską - powinny być tam światła "na guzik" i fotoradary
co jeszcze mi sie nie podoba - stare miasto - szyldy pamietaja czasy komuny, stan budynkow ulic pozostawie bez komentarza, pozdrawiam
I PROSZĘ O WIECEJ UPRZEJMOŚCI NA CODZIEŃ |
|
|
|
 |
ukazu
Obserwator

|
Wysłany: Sro 17 Mar, 2010
|
|
|
Witaj w sercu buractwa kołtuństwa i plotkarstwa. Twoi sąsiedzi już pewnie dupe Ci obrobili i mają na Twój temat ciekawe historie :D
Jestem z Opoczna ale ludzi z Opoczna to zawsze mijam szerokim łukiem jak jestem u siebie czyli nie w tym grajdole :D |
|
|
|
 |
kolesGit
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon 28 Cze, 2010
|
|
|
| a mnie z kolei w kurza, że na piotrkowskiej w pobliżu ryneczku bardzo często zatrzymuje się po 15 samochodów w tym 2 tiry tylko po to żeby przepuścić jedną osobę... która nie czeka nawet minuty! To jest główna ulica miasta. Weź do ręki zegarek i policz ile czekasz w Opocznie, a ile czekasz na zielone w Łodzi czy Warszawie na pierwszym lepszym skrzyżowaniu... A co do fotoradaru to i tak tam nikt nie jeździ ponad 70-75km/h. Montowanie sygnalizacji w tym mieście to by była totalna porażka. Ludzie tu umieją jeździć samochodami i chyba tylko dzięki temu nie ma aż takich korków. Nie wyobrażam sobie co by się działo na skrzyżowaniu partyzantów/biernackiego gdyby tam były światła... Co do szyldów: Ludzie nie mają pieniędzy na jedzenie a mają mieć na szyldy? |
|
|
|
 |
|
|